Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 18 juli 2007

Dedecker beschuldigt MorelKamerlid Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) schat de rol van Vlaams parlementslid Marie-Rose Morel (Vlaams Belang) in het afspringen van de gesprekken over een Forza Flandria "redelijk groot" in . Wat op zaterdag is gezegd tijdens een gesprek met de partijtop van Vlaams Belang, stond maandag in een krant met de bedoeling die gesprekken op te blazen, stelt Dedecker in een interview met het weekblad Knack.
Veel vertrouwen in de slaagkansen van zo'n Forza Flandria lijkt hij niet meer te hebben. Zijn vertrouwen is bijna volledig onder de mat geveegd, door de manier waarop hij behandeld is geweest bij N-VA en Vlaams Belang, luidt het.

Een voorlopige krachtenbundeling tussen Vlaams Belang en Lijst Dedecker ziet hij evenmin zitten. "Nu zijn we een volwaardige partij. Ik ben echt niet van plan dit terug op te offeren in allerhande kartels en allianties (...) Wij rijden voor eigen rekening en voor onze eigen kiezers", aldus nog Dedecker.(hln)