Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 10 juli 2007

Lezersbrief (2) : Zinloos geweld


Mijn twee zoons D. en B. zijn zaterdag op klaarlichte dag voor de Liddl in Zwanenburg samen met twee vriendjes uit Geuzenveld (Surinaams/Nederlands) zomaar aangevallen. Er kwam een groepje Lonsdale-jongens die vroegen wat ze daar deden: ”Jullie horen hier niet. Denken jullie dat jullie zomaar door Zwanenburg kunnen lopen”.

B. is voor zijn broer gaan staan omdat deze voor het eerst zonder krukken liep, na een ongeluk vier maanden geleden, en zichzelf nauwelijks kon verdedigen. Een andere jongen is komen aan rennen, heeft B. in de rug getrapt en op zijn hoofd geslagen. D. kon dit niet aanzien en mank als hij was heeft hij de jongen geslagen. Waarop deze op D. begon in te trappen en te slaan. D. kon niet meer staan en is uit zelfbescherming op de grond gaan liggen en heeft zijn armen om zijn hoofd gedaan. De jongen ging door met trappen al roepend 'ik trap je dood, ik maak je dood!'
Na een telefoontje van B. was ik binnen 5 minuten daar. De politie en de ambulance waren er nog niet. Ik trof de jongens zwaar overstuur aan, D. schreeuwend op de grond en ongeveer 20 mensen, die van een afstandje stonden toe te kijken. Niemand die heeft geholpen, niemand die heeft gevraagd nadat de daders weg waren 'Gaat het jongens?' Niemand die wat onder het hoofd van mijn zoon heeft gelegd. Sterker nog, hij lag tegen een auto. De bestuurster vroeg of hij even opzij wilde gaan want dan kon ze weg met haar boodschappen. Met doormidden getrapte knieschijf is hij opzij gekropen.

Het resultaat: D. ligt in het ziekenhuis en er volgen minimaal twee operaties. Zijn knieschijf is helemaal in tweeën getrapt. B. moet voor zijn vakantiebaan door Zwanenburg fietsen maar dat lijkt hem nu even niet handig. Ze waren net hersteld van een ongeluk en door zinloos geweld staat ons hele leven op zijn kop!

Ik ben boos, woedend, verbijsterd maar ongeloof overheerst. Winkelend publiek van Zwanenburg, kwam er echt niets anders in jullie hoofd op dan toe te staan kijken zelfs toen de daders al weg waren? Hebben jullie zelf geen kinderen? Of hebben jullie diep in je hart ook liever dat Zwanenburg wit blijft! Het is een schande voor de gemeenschap dat deze jongeren op kosten van de belastingbetaler een eigen clubhuis hebben waar ze dit soort laffe acties kunnen voorbereiden.

WIE DOET ER IETS? Ik vraag iedereen mijn jongens te laten weten dat de meeste mensen, ook al lijkt het nu anders, het hier niet mee eens zijn. Ook hoop ik dat getuigen zich alsnog melden.

( Mira in de Nederlandse krant Telegraaf )

* ( foto : Lonsdale-jongeren in het Nederlandse Leeuwaarden )

- Nederland: rechts-radicalisme onder jongeren neemt fors toe (video)
- Extreemrechtse jongeren terroriseren asielzoekers (video)
- "De Wazi"
- Burgemeester Aalten (Ned.) verbiedt concert neo-nazi's (video)
.