Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 26 juli 2007

Ook Nederland wil verbod Blood and Honour

Een meerderheid van de Nederlandse tweede kamer wil het extreem rechtse Blood & Honour zo snel mogelijk verbieden. Blood & Honour is het grootste netwerk van neo-nazi's ter wereld, met afdelingen in de Verenigde Staten en bijna alle Europese landen .Het Nederlandse TV-programma EénVandaag (te vergelijken met "Koppen") bracht Blood and Honour in kaart en laat zien dat het alle kenmerken van een terroristische organisatie heeft, met veel geweld en wapens.
In eigen land diende volksvertegenwoordiger Koen T'Sijen een wetsvoorstel in om extremistische organisaties zoals Blood and Honour te laten verbieden. De behandeling van het wetsvoorstel werd ondertussen vakkundig op de lange baan geschoven . (meer)

Blood and Honour in Nederland & België
- Video: Undercover bij de neonazi's' (2007)
- Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's' (2008)
- 'De Nederlandse Centrum Democraten' (1994)
- CD&V'ers willen verbod op neonazistische organisaties (video)
- Mantelorganisaties VB gaan op bezoek bij Duitse neonazi's
- Kamervragen over neonazi-bijeenkomsten (video)
.