Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 21 juli 2007

Opnieuw betoging aan gesloten centrum 127bis Steenokkerzeel


Vandaag hebben een 150-tal personen betoogd aan het gesloten asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel. Ze betuigden hun solidariteit met alle bewoners van het centrum, maar voornamelijk met een Ecuadoraans gezin met een dochter van 11 die sinds kort in het centrum opgesloten zitten. Met lepels groeven de betogers een symbolische tunnel.


"Het dagelijkse leven in die centra is meer dan schrijnend. Mensen zoals dat Ecuadoraans gezin zitten hier maanden opgesloten zonder dat ze iets misdaan hebben. Hun enige fout is dat ze zogezegd niet de nodige papieren hebben om hier te mogen blijven." zegt Oscar Flores, woordvoerder van het Union pour la Défense des Sans-Papiers (UDEP)
Het gezin waar het om gaat, kreeg dinsdag nog het bezoek van de Ecuadoraanse president. Die toonde zich verontwaardigd over de verblijfsomstandigheden, aldus Flores. "Hij heeft zijn ambassadeur en consul de opdracht gegeven er alles aan te doen om die mensen vrij te krijgen. Maar dat is enkel een individuele oplossing. Wij willen dat alle gesloten centra zoals dit definitief hun deuren sluiten."

(DM)