Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 27 juli 2007

Sfinks-festival

Het Sfinks-festival beleeft van donderdag 26 t/m zondag 29 juli zijn 32ste editie. Op dit gezellige wereldmuziek festival in Boechout bij Antwerpen hoor je zowel intieme concerten als de vetste beats , eeuwenoude raga's en indringende rituelen .Sinds het begin stippelt organisator Patrick De Groote daarbij elk jaar een nieuwe ontdekkingsreis uit, al impliceert dit dat het evenement om de zoveel jaar een lichte facelift moet krijgen.Nieuw dit jaar is de Indy Cabaña, een plek voor documentaires en reportages over Sfinks en zijn wereld. Ook de Global Hiphoptent is nagelnieuw. Bovendien opent Sfinks dit jaar voor het eerst met een zigeuneravond, die de Braziliaanse ouverture van de vorige edities vervangt. Onder de veelbelovende noemer Gypsyland Extravaganza moet het Molenveld veranderen in een zigeunerpark.
Op het overdekte podium ziet u het kruim van de wereldhiphop aan het werk, dat door de organisatie onder meer uit het Gabao Hiphop Festival in Libreville werd geplukt. Op dat grootste hiphopfestival van het zwarte continent komt heel rappend Centraal-Afrika samen om een vuist te maken tegen alles wat misloopt in de wereld.

Op de affiche staan oa. Alpha Blondy ,Baaba Maal , B Good Le Rasta , DAM , MC Malcriado (een Kaapverdisch collectief) , Red A (een selectie uit het beste van de Antwerpse hiphop ), ...
(video.1 & video.2 )

DM