Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 5 juli 2007

Tom Barman krijgt Prijs voor Democratie


(video : Speech van Tom Barman op 0110 concerten in Antwerpen )

De Prijs voor de Democratie wordt dit jaar uitgereikt aan Tom Barman (foto) omwille van zijn rol bij de 0110-concerten.Barman krijgt de prijs omdat hij de initiatiefnemer en de drijvende kracht was achter de 0110-concerten voor verdraagzaamheid, tegen racisme, tegen extremisme en tegen zinloos geweld. Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen mobiliseerden de evenementen een bonte mix van meer dan honderd artiesten, van Helmut Lotti en Laura Lynn tot Arno en Sioen. Meer dan 100.000 mensen woonden op 1 oktober vorig jaar de gratis concerten bij in Antwerpen, Gent, Brussel en Charleroi.

De Prijs voor de Democratie is een initiatief van Democratie 2000 en vzw Trefpunt, en werd vijftien jaar geleden in het leven geroepen als reactie op de zwarte zondag van 24 november 1991.
"Tom Barman krijgt de prijs niet alleen omwille van de concerten, maar ook omdat hij blijk gaf van iets dat al een tijdje verdwenen was uit de culturele sector, namelijk openlijk standpunt innemen tegen racisme", zegt voorzitter Eric Goeman van Democratie 2000.
De prijs wordt uitgereikt op de Belgische nationale feestdag.
Op 21 juli, midden in de Gentse Feesten, zal Barman worden gelauwerd tijdens een publieke prijsuitreiking op Sint-Jacobs, en ontvangt hij het beeldje ontworpen door Walter De Buck dat aan de prijs verbonden is. Vorig jaar ging de Prijs voor de Democratie naar drie Gentenaars die zich inzetten voor mensen zonder papieren.(DM)
.