Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 12 juli 2007

Vlaams Belang organiseert volgend jaar eigen 11-Juli viering in Antwerpen

Vlaams Belang is vast van plan volgend jaar zelf een 11 juli viering in Antwerpen te organiseren.
De partij vindt dat de voorbije jaren de viering in de Scheldestad van zijn Vlaams karakter werd ontdaan. De alternatieve versie moet "laagdrempelig, stijlvol, maar daarom niet minder strijdbaar" worden, aldus VB-kopstuk Filip Dewinter. Met alternatieve versies van vieringen heeft het belang immers een reputatie hoog te houden .

Toen de 0110-concerten in 2006 ondanks de publiekelijke bedreigingen en intimidatie aan het adres van de artiesten toch zouden doorgaan , organiseerde het Vlaams belang als alternatief een memorabele muzikale happening waarvan Antwerpen nog steeds niet hersteld lijkt te zijn .
Het aanwezige publiek kreeg in één avond (!) Bandit, Wim Ravell, Danny Fabry, Vanessa Chinitor (voormalig Eurosongkandidate), Kurt Lotigiers (broer van Helmut Lotti) Frank Galan (broer van Herman Van Molle) en Nic Caan over zich heen . En dan vergeten we nog bijna Frank Valentino , een waar Vlaamsch talent dat vriend en vijand blijft verbazen .
De Vlaamse Leonard Cohen legt het in een kort interview allemaal nog eens haarfijn uit .