Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 10 augustus 2007

127 bis krijgt slecht rapport

Claude Lelièvre, algemeen afgevaardigde van de Franse gemeenschap voor de rechten van het kind en voor de hulp aan jongeren, heeft een bezwarend rapport geschreven over het gesloten opvangcentrum 127 bis in Steenokkerzeel. Hij benadrukt dat geen enkel kind er zou mogen verblijven.Lelièvre bezocht samen met vier parlementsleden eind juli het opvangcentrum.In zijn rapport bevestigt de afgevaardigde van de Franse gemeenschap dat 127 bis "niet aangepast is voor het welzijn en de goede ontwikkeling van een kind".

Lelièvre stelt de omstandigheden in het centrum aan de kaak, onder meer wat betreft de algemene staat van netheid. "De kamers lijken meer en meer op cellen voor gevangenen", schrijft Lelièvre. Zijn rapport werd opgesteld ten tijde van het bevel tot uitwijzing van het Ecuadoraanse meisje Angelica en haar moeder.De algemeen afgevaardigde van de Franse gemeenschap stelt ook het gebrek aan transparantie tegenover de parlementariërs aan de kaak. (dm)