Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 11 augustus 2007

Chokri Mahassine slachtoffer van racisme

Vlaams Parlementslid Chokri Mahassine (sp.a), organisator van Pukkelpop en Rimpelrock, is aan de deur van een populair Hasselts restaurant annex club geweigerd wegens zijn huidskleur.Mahassine wilde een aantal weken geleden het Mexicaanse restaurant, dat in de late uurtjes wordt omgetoverd tot discotheek, binnenstappen. "Italiaanse vrienden hadden me verteld dat ze er geweigerd waren door de portiers", vertelt hij. "Toen ik een paar dagen later toevallig in Hasselt was, besloot ik het zelf uit te testen. Twee kleerkasten hielden mij tegen aan de ingang. "Jij bent geen vaste klant", klonk het nors.

"tientallen mensen liepen moeiteloos het restaurant in en uit, terwijl een andere allochtone jongen en ik als enigen werden geweigerd" aldus Mahassine .
De Pukkelpoporganisator besloot voorlopig geen klacht neer te leggen al sluit hij niet uit om alsnog stappen te ondernemen . Merkwaardig detail , in het Mexicaanse restaurant worden honden Wel toegelaten . (belga)

Update :de reacties op de nieuwssite van HLN spreken weer boekdelen .(lees hier)