Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 26 augustus 2007

Haider wil bouw van nieuwe moskeeën verbieden


(Haider & Gerolf Annnemans )
Jörg Haider laat nog eens van zich horen . De Oostenrijkse extreemrechtse politicus wil een nieuwbouwverbod voor moskeeën en minaretten in de deelstaat Karinthië, waarvan hij minister-president is. "Er mogen in Karinthië geen cultuuroorlog en geen radicaal-islamitische strekkingen ontstaan zoals in Keulen of in Wenen" verklaarde Haider. Hij wil moskeeën en minaretten laten registreren als verstoring van het landschap en droomt van een nieuwbouwverbod in heel Oostenrijk .


De Oostenrijkse moslim-organisaties vinden deze uitspraken schandalig . Omar al Rawi, integratieverantwoordelijke van de moslimgemeenschap in Oostenrijk verklaarde hierop "Vrijheid van religie is een grondrecht en de islam is een erkende godsdienst".
Haider zelf is allesbehalve een onbesproken blad en kreeg de rassenhaat van thuis uit mee , beide ouders waren lid van de Hitlerjugend .
Behalve negationisme (Haider betwistte dat Mauthausen een concentratiekamp was) , werd hij gesignaleerd bij herdenkingen van gevallen SS'ers (tegenwoordig lijkt dit een vereiste om het als extreemrechts politicus te maken , video).
Tussen 2000 en 2002 zat de partij van Haider (de FPÖ ) samen met de OVP heel even in de Oostenrijkse regering .
In april 2005 richt Haider een nieuwe partij op, als reactie op interne spanningen in de FPÖ: de Bündnis Zukunft Österreich . Haider gold voor het Vlaams belang als hét voorbeeld (zie video) , sinds hij minder goed in de markt ligt nam het Vlaams belang afstand van Haider . In 2005 zei VB-voorzitter Frank Vanhecke in een interview met de Standaard ,,de tijd is voorbij om aan hem een voorbeeld te nemen''.

Video : De Vlaamse Haider (humor)(DM)