Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 19 augustus 2007

IJzerwake


Vandaag vond in Steenstrate (nabij Diksmuide) de zesde IJzerwake plaats. De Ijzerwake is een Vlaams en extreemrechts-Nationalistische manifestatie, ontstaan als Vlaams-radicale afscheuring van de IJzerbedevaart. In een niet zover verleden bezochten ook Kaalkoppen met neonazi-kentekens de Ijzerwake (foto 2), de organisatie zegt deze sinds enkele jaren te weren.


Volgens cijfers van de organisatoren woonden ruim 5.000 mensen de wake bij. voorzitter van de vzw IJzerwake Johan Vanslambrouck (eveneens Voorpost-voorzitter en VB'er) eiste een onmiddellijke splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. De voorzitter van het comité pleitte ook voor de afschaffing van de faciliteiten voor de Franstaligen in de Brusselse Rand. De faciliteiten werden volgens hem misbruikt om de gemeenten te verfransen.