Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 28 augustus 2007

Internetpetitie voor behoud van België


De Luikse Marie-Claire Houard heeft een internetpetitie gelanceerd voor het behoud van de eenheid van België. Sinds de lancering op tien augustus werd de petitie al meer dan 25.000 keer ondertekend. Houard zal de handtekeningen naar eigen zeggen overmaken aan het Parlement of de Senaat.

De tekst van de petitie, die opgesteld is in de drie landstalen, is gericht aan de Belgische politici. Zij worden gevraagd om 'de eenheid van ons land te respecteren' en 'zich bezig te houden met de echte, en meer dringende, problemen van dit land zoals de werkgelegenheid, de veiligheid, de gezondheid, het welzijn, het milieu'.

Pour l'Unité de la Belgique/ Voor de eenheid van België/

(Nieuwsblad)