Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 26 augustus 2007

Nederland maakt komaf met extreemrechtse haatsites

De Nederlandse Justitie boekt succes in de strijd tegen internetdiscriminatie. Dit jaar zijn elf beheerders en deelnemers van extreemrechtse forumsites aangehouden of veroordeeld wegens discriminatie van allochtonen en haat zaaien.Drie extreemrechtse sites zijn van het internet verdwenen. De site pim-fortuyn.nl voorkwam vervolging door discriminerende uitlatingen te verwijderen.Volgens goed ingevoerde bronnen bij justitie worden meer aanhoudingen verwacht. Nu lopen nog strafrechtelijke onderzoeken tegen de twee grootste extreemrechtse forumsites: Holland Hardcore (10.000 deelnemers) en Stormfront Nederland-Vlaanderen. Van die laatste site zijn twee moderators aangehouden.
In maart nog werden hun servers in beslag genomen en in mei verdween rechtser.com van het internet nadat in het Gelderse Epe de moderator van de extreemrechtse site was opgepakt. Half april werd een Amsterdammer gearresteerd voor het plaatsen van antisemitische teksten op het extreemrechtse forum polinco.net. Sindsdien is ook dat forum gesloten.
Het MDI zegt tevreden te zijn. „Vooral het aanpakken van Stormfront en Holland Hardcore kan een doorbraak betekenen”, aldus MDI-directeur Niels van Tamelen.

* Selectie van websites met rechtse en extreemrechtse uitingen (Klik Hier )
(nrc)