Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 24 augustus 2007

Opnieuw extreemrechts geweld in Duitsland .

In Duitsland werden afgelopen week acht Indiërs gemolesteerd door een groep Neonazi's (lees meer), de zoveelste aanval in de rij . Ditmaal werden in het Duitse parlement vragen gesteld over het toenemende geweld van rechts extremisten . Oppositie , antifascistische organisaties en zelfs enkele Ministers verwijten de regering Merkel te weinig te doen om extreemrechts geweld tegen te gaan. Dubieuze verenigingen zouden zelfs subsidies hebben ontvangen terwijl organisaties die zich bezighouden met het bestrijden van rechts extremisme ten onrechte steeds minder subsidies kregen.

Volgens een recent rapport steeg het extreemrechts geweld in Duitsland in 2006 met tien procent.
In eigen land groeide het extreemrechts geweld in 2006 eveneens schrikbarend (video). Volgens een Europese studie behoorde België samen met Italië tot de landen waar het racistisch geweld het sterkst steeg (cijfers van louter extreemrechts geweld zijn er niet) , met als triest dieptepunt de Antwerpse moorden . Voor de Europese Neonazi's is het op 27 oktober weer verzamelen geblazen in Vlaanderen ,want dan geeft Blood and Honour hier hun zoveelste concert . Een wetsvoorstel om dit soort bijeenkomsten te verbieden werd na harde kritiek van oa. Vlaams belang opnieuw naar de raad van state gestuurd , sindsdien ligt het daar te liggen . Veel neonazi's wachten zelfs niet tot eind Oktober om ons land met een bezoekje te vereren , op 11 september is er nog de anti-islam betoging in Brussel . Op de neonazistische website Stormfront spreekt men zelfs van een "feestje" (Klik Hier , Hier & Hier) . Door de organisatie werd gevraagd om voor die ene keer tijdens de betoging hakenkruisen , SS-tekens en andere Nazi-spulletjes te verbergen of thuis te laten . Wie het toch probeert zal door de politie uit de betoging genomen worden , aldus de organisatie .Update :
Ook vice-voorzitter van de Europese Commissie, Franco Frattini, pleit voor het verbod van de neo-nazistische partij NPD in Duitsland .
"De xenofobie en het extreem rechts geweld komen in heel Europa op, maar Duitsland valt onder de vijf landen die ons het meest verontrusten net zoals Frankrijk, België, Denemarken en, helaas, ook mijn vaderland Italië." aldus Frattini .

- Racistische ant-islamconferentie van start, Vlaams Belang zoals steeds present... (video)
- Je wordt niet als racist geboren
- Racisme in opmars
- Nederland: rechts-radicalisme onder jongeren neemt fors toe (video)
- Duitse politie rolt neonazi-jeugdkamp op (video)
- Amerikaanse nenonazis op dag van rechts Europese jeugd