Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 21 augustus 2007

Stijging xenofobe haatmisdaden

In alle 56 landen van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) is het aantal haatmisdaden de laatste jaren toegenomen en extremer geworden, zo concludeert mensenrechtenorganisatie Human Rights First.
Hoewel er aan de rapportering nog heel wat schort, is vooral in de EU en landen van de ex-sovjetrepubliek het aantal door haat en discriminatie geïnspireerde misdaden, die soms dodelijk aflopen, nog nooit zo talrijk geweest, aldus Human Rights First (HRF).
Volgens de rapporteurs zijn anti-immigratiepolitiek, chauvinisme en internationale gebeurtenissen vaker een aanzet tot haatmisdaden. 'Individuen dienen steeds meer als zondebok voor gebeurtenissen waar zij niets mee te maken hebben', zo klinkt het.
HRF vermeldt ook drie racistische misdaden in België, waaronder de moorden op de kleine Luna en haar Malinese au pair door "een fanatiekeling die tegen migranten is".(foto: H.Van Themsche)

(dm)