Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 10 september 2007

Anti-islambetoging blijft verboden .

Brussels gemeenteraadslid Erik Arckens (Vlaams Belang) diende in de gemeenteraad een motie in om de anti-islambetoging van dinsdag toch te laten plaatsvinden. Volgens Arckens is het betogingsverbod "tolerantie à la carte". Hij verwees hierbij naar betogingen van andersglobalisten waar "op voorhand al geweten is wat de materiële schade is".
Ook Turkije werd aangehaald, een "moslimland waar ook tegen de islamisering betoogd wordt", aldus het Vlaams Belangraadslid.

De bewuste motie lokte weinig reactie uit in de gemeenteraad, op handgeklap na toen ze verworpen werd. Arckens is naast gemeenteraadslid ook volksvertegenwoordiger in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest , in 2005 liet hij zich nog opmerken met een voorstel tot sluiting van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel omdat die te weinig Vlaams, te multicultureel en te politiek geïnspireerd zou zijn.

(gva)