Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 10 september 2007

Bart Debie & de Zwitserse SVP

Op zijn website breekt Bart Debie nog eens een lans voor de Zwitserse SVP, de partij die op 21 oktober naar de verkiezingen trekt met het voorstel "sippenhaft".
Het woord “Sippenhaft” dateert uit de nazi-periode. Het betekent dat je het hele gezin oppakt en straft voor het vergrijp van één van hen. De Zwitserse Volkspartij wil er een wet van maken en verzamelt - met een erg omstreden affiche - handtekeningen voor een referendum. “Sicherheit schaffen” luidt de slogan op het affiche met de - op het eerste gezicht - onschuldig uitziende, wollige schaapjes.

Maar het tafereel is minder vredig dan het lijkt: een zwart schaap krijgt van één van de witte een forse trap, waardoor het van de Zwitserse vlag vliegt.De boodschap is wel heel duidelijk: weg met de zwarte schapen die ons Zwitserland onveilig maken.

De partij komt nu met een voorstel om jongeren van buitenlandse origine die veroordeeld worden wegens een geweldmisdrijf, wegen drugsdelicten of fraude met uitkeringen, met hun hele gezin (ouders, broers, zussen) het land uit te zetten.
In Zwitserland zelf lokte de campagne (zoals eerdere campagnes, affiches, video’s) van de SVP scherpe reacties uit. De Zwitserse president, Micheline Calmy-Rey, noemde haar “walgelijk: een openlijke oproep tot racisme.”
Hoe de Zwitserse SVP autochtone criminelen wenst aan te pakken die veroordeeld zijn voor diefstal, folteren en schriftvervalsing (zoals bv.Debie), is ons niet bekend.


- Morel haalt kunst in huis (foto)
- Debie steunt omstreden cel schijnhuwelijken (video)
- VB-mandatarissen en hun strafrechtelijk palmares
- Debie (VB) veroordeeld tot vier jaar cel (video)
-“In onmetelijke trouw !”- Het origineel en de copy…
- Burgemeester Janssens over proces Debie (video)
- Ulfkotte gaat Zwitserse toer op