Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 9 september 2007

Borstbeeld voor Albert Moortgat en Holocaust herdenkingen.

In Breendonk, een deelgemeente van Puurs, is een borstbeeld onthuld voor Albert Moortgat, de stichter van de brouwerij Duvel Moortgat. Albert Moortgat was oorlogsburgemeester en had nauwe banden met de Duitse bezetter. Hij prees zijn bier in het blad van de nationalistische VNV ooit aan met de slogan "Eén volk! Eén staat! Eén bier!".

Breendonk is vooral gekend van het Fort van Breendonk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het door de nazi's gebruikt als concentratiekamp, hoewel het kamp nooit officieel door de Duitsers bestempeld werd als Konzentrationslager. Het werd gebruikt als werkkamp en als doorgangskamp.

In Antwerpen werd een vredeswandeling georganiseerd door de plaatselijke joodse gemeenschap en de christelijke Sint-Egidius gemeenschap. In aanwezigheid van ook Vlaams minister-president, Kris Peeters (CD&V), ging de tocht met een paar honderd mensen van het centraal station naar het herdenkingsmonument voor de gedeporteerden aan de Belgiëlei.
De vervolgingen, vooral in augustus-september 1942, kostten 15.000 joodse inwoners van Antwerpen het leven.

In Mechelen werd de herdenking georganiseerd aan de oude Dossinkazerne, het huidige Joods Museum voor Deportatie en Verzet. Daar richtten de nazi’s in 1942 een verzamelkamp op voor de joden uit België.Het was een vertrekpunt van een deportatie zonder terugkeer.

Tussen 1942 en 1944 werden 24.916 joden en 351 zigeuners weggevoerd richting Auschwitz. Twee derde van hen werden onmiddellijk na aankomst vergast.
- Gisteren werden Oostfronters herdacht
- Was Cyriel Verschaeve 'een pervert'? (video)
- Sint-Maartensfonds geeft de pijp aan Maarten
- VB-fractievoorzitster samen met Voorpost & SMF op Nazi-bedevaart
- Vlaams Belang moet neo-nazistische leden uitsluiten (video)
- Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen
.