Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 25 september 2007

Debie zoekt stok om theaterproductie stil te leggen


Vlaams Belang is niet tegen asielzoekers (en vreemdelingen in het algemeen), zegt het steeds. Ze moeten er alleen niks van hebben, en met niks bedoelen ze ook echt niks. Ze willen ze niet in onze straten, niet op foto's die tentoongesteld worden en al helemaal niet op een podium. Na de betoging tegen een fototentoonstelling en een ramadanfestival, komt het vandaag aanzetten met een derde poging
(op 2 weken tijd) om afwijkende meningen en culturele manifestaties het zwijgen op te leggen of uit ons straatbeeld te weren.
Bart Debie, die in een niet zo ver verleden al menig arrestant het zwijgen oplegde, stoort zich aan 'Illegal Beauty', een theaterstuk dat de problemen van mensen met een precair statuut aankaart en waarin mensen zonder papieren en asielzoekers meespelen (afbeelding).

Hij vraagt aan de arbeidsauditeur en de sociale inspectie een onderzoek te starten naar het theaterstuk. Het Antwerps gemeenteraadslid dat de voorbije maanden stelselmatig de wet in vraag stelde, rechtelijke vorderingen en vonnissen vrolijk naast zich neerlegde, vindt dat de wet wordt overtreden(!). Niet alleen als de illegalen worden betaald voor hun optreden, maar ook als ze geen vergoeding krijgen voor hun acteerprestaties. "Want",zo zegt hij "Ik waag me niet op het pad me te bemoeien met de inhoud van dergelijke toneelstukken (doet hij wel op z'n website), maar er is nog altijd de Belgische wetgeving die moet nageleefd worden. Die zegt dat illegalen geen enkele vorm van legale inkomsten kunnen verwerven. Hetzelfde voor asielzoekers, met dien verstande dat zij al materiële steun van de overheid kunnen genieten en bijgevolg geen legale bijkomende inkomsten kunnen verwerven", en "Een toneelstuk is een commercieel gegeven waarmee geld wordt verdiend. Veel of weinig doet niet ter zake. Ik zie mogelijk twee conflicten met de wetgeving. Ofwel krijgen de betrokkenen geen vergoeding en verdienen de theatermakers geld op hun nek. Dat noemt men dan uitbuiting. Tweede mogelijkheid is dat de illegalen wel een vergoeding ontvangen. Dat is dan al helemaal flagrant tegen de wet", aldus Debie.
In een brief vraagt hij aan de Inspectie der Sociale Wetten en de Antwerpse Arbeidsauditeur om 'heel dat Illegal Beauty-gedoe eens goed tegen het licht te houden en verbaliserend op te treden waar nodig' (zoals Debie het op z'n weblog schreef).
Het theaterstuk is van regisseur en voormalig advocaat Bert Gabriëls en gaat op 18 oktober in première. Meer Info: Klik HIER

! Pittig Detail , in september 2005 had Debie ook al zware problemen met een modeshow van dezelfde organisatie, eveneens genaamd "illegal beauty".
Toen geen bezwaren over mogelijke bijverdiensten of uitbuiting maar gewoon de stelling "allemaal asielzoekers die geen Belgische pas krijgen maar hier wel schoon voor onze neus paraderen".
.