Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 18 september 2007

Einde in zicht voor Front National ?


Het rommelt binnen het Front National (Waalse tegenhanger van het Vlaams Belang , lees meer op AFF) . Tijdens het partijbureau van de Franstalige partij (in het Waalse Gilly) werd Senator Michel Delacroix tot uitvoerend voorzitter van het Front National benoemd , en dat zint Stichtend voorzitter Daniel Féret (foto) niet . Hij betwist dan ook de legitimiteit van de bijeenkomst en vindt dat hij alleen recht heeft op de titel van partijvoorzitter. Féret werd verweten de partij door financieel geknoei aan de rand van het bankroet gebracht te hebben .Féret en zijn partner Audrey Rorive, die in het Brusselse parlement zetelt, zijn in het kader van het onderzoek naar het beheer van de partij en haar financieringsvereniging in verdenking gesteld.


Michel Delacroix stelde voor Daniel Féret te schorsen. "Hij is niet langer in staat de partij te vertegenwoordigen", klonk het. volgens Féret is de bijeenkomst in Gilly onwettelijk omdat ze niet volgens de statuten werd bijeengeroepen door mensen die geen lid zijn van de partij.
Daniel Féret noemt zichzelf dus ook nog voorzitter van de partij, en is van plan dat te blijven tot 2009. Uit peilingen blijkt dat het FN de helft van hun kiezers (juni '07) kwijt is , wat nog rest is een schamele 2.8 %.
Kersvers voorzitter Michel Delacroix wil de partij financieel weer gezond maken en een nieuw politiek partijprogramma opmaken . Wordt zeker vervolgd ...

Update 24/09/'07
De klad zit er goed in , verscheidene kopstukken van het Front National dienen tegen elkaar klacht in, Sinds kort telt de partij twee partijbureaus, één voorzitter (Daniel Feret) én een dienstdoend voorzitter (Michel Delacroix). Zaterdag kondigde Feret aan dat het partijbestuur klacht zal indienen tegen Michel Delacroix. Het partijbureau-strekking Feret verwijt hem dat hij sinds 2003 aan zijn echtgenote en aan zijn maîtresse fictieve jobs heeft gegeven die dan zouden betaald zijn met middelen van de Kamer- en Senaatsfractie. Delacroix zou ook de Senaatssubsidie van de partij drie jaar geheel of gedeeltelijk voor zich hebben gehouden of aan anderen hebben gegeven. De huidige parlementaire medewerkster van Michel Delacroix is sinds februari 2007 in dienst en "staat hem dagelijks bij", aldus de mededeling waarin benadrukt wordt dat Michel Delacroix blind is.

- Kamerlid Front National ontkent gaskamers
-"Mijn kleine Joodse is in Dachau" (video)
- FN-voorzitter Daniel Féret staat terecht voor fraude


(DM , Bart)