Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 9 september 2007

Hedendaags fascisme

"Hedendaags fascisme Nu is het dan duidelijk: Geert Wilders is een fascist. Ik heb het lang niet willen geloven. Ik heb het woord zo lang mogelijk willen vermijden. Maar dat is niet meer mogelijk. Het ligt aan hem zelf. Zijn methode rook al een tijdje verdacht, maar sinds het debat met minister Vogelaar (video) is er ineens veel duidelijk geworden. Hij heeft de retoriek van het fascisme overgenomen, waardoor vorm en inhoud van zijn optreden nu volledig overeenkomen. Het zit 'm in zijn beschuldiging van landverraad. Daar beschuldigde Wilders minister Vogelaar van.

Een klassiek fascistisch verwijt aan tegenstanders. Wie niet doet wat de extreem-rechtse horden willen is altijd een landverrader. Hoe dat precies verband houdt met Vogelaars nogal gratuite opmerking over onze joods-christelijke-islamitische samenleving, dat is onduidelijk. Ik zou zeggen: net zo onduidelijk als dat hele idee van de joods-christelijke samenleving. Daar mag Wilders zich trouwens ook altijd graag op laten voorstaan, die JC-samenleving. Volgens mij denkt hij dat het gebruik van het woord 'joods' hem vrijpleit van racisme: 'Ik kan niet eens extreem-rechts zijn, want ik ben heel blij met de joodse wortels van onze samenleving.' Zoiets. We hoeven nu alleen maar een jaar of vier te wachten. dan blijkt bij het tellen van de stemmen hoe veel fascisten Nederland telt. Dat zijn er namelijk net zoveel als het aantal stemmen voor de partij van Wilders." (Lees meer )(De Nederlandse schrijver Marcel Möring , op z'n weblog )