Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 11 september 2007

Kerkfabriek Sint-Baafs gaat Deense imam achterna


De kerkfabriek van de Sint-Baafskathedraal in Gent is in haar wiek geschoten na het verschijnen van een reclame-affiche in de krant De Standaard. Daarin staat het Lam Gods afgebeeld. Alleen is het lam vervangen door een lama (afbeelding). De kerkfabriek is naar eigen zeggen vooraf gepolst door de krant of het reclamebureau dat de campagne heeft uitgewerkt en zou toen al ,,ondubbelzinnig en schriftelijk afwijzend'' hebben gereageerd. "Toch werd dit antwoord genegeerd en de advertentie inmiddels gepubliceerd'', aldus Collin , voorzitter van de kerkfabriek van de Sint-Baafskathedraal van Gent.


Een ,"kwetsend misbruik van een essentieel thema van het christelijke geloof'', noemt hij het campagnebeeld. "Dit gebruik kadert niet in één of andere vorm van vrijheid van meningsuiting die wij uitdrukkelijk respecteren'', zegt Ludo Collin, .
"Het gebruik dient klaarblijkelijk enkel als aandachtstrekker voor zuiver commerciële doeleinden. Wij menen dat hier een religieus voorwerp en een religieuze symboliek misbruikt worden''.
De Standaard heeft respect voor de reactie, maar volgens de krant springt de satirische inhoud duidelijk in het oog.

(bronnen :Standaard , Barth)