Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 29 september 2007

Leger ontslaat leden extreemrechtse Bloed, Bodem, Eer en Trouw

Het intern onderzoek dat Defensie momenteel voert tegen spilfiguur Thomas Boutsen (foto) uit Buggenhout is nog niet rond, maar de kans is groot dat ook zijn militaire carrière binnenkort is afgelopen. In het leger is geen plaats voor racisme, xenofobie, negationisme, antisemitisme en neonazisme, zo luidt het. Een racistische onderofficier werd ontslagen en vier andere militairen die vorig jaar werden opgepakt in het onderzoek naar het extreemrechtse Bloed, Bodem, Eer en Trouw (BBET) blijven geschorst, met of zonder soldij. Ook zij kunnen ontslagen worden als het onderzoek is afgerond.

Thomas Boutsen, die ooit als tiener een school in Vlaams-Brabant in brand stak, rekruteerde in de legerkazerne van Leopoldsburg collega's met extreemrechtse ideeën. (meer Hier & Hier)
Een undercoveragent van de federale politie, die in het clubje infiltreerde kwam er achter dat ze aanslagen wilden plegen tegen onder meer Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Abou Jahjah (AEL) met de bedoeling het land te destabiliseren, waarna het gerecht ingreep.
Bij huiszoekingen werd een een groot wapenarsenaal gevonden, en bij een militair thuis een bom met ontstekingsmechanisme.


(gva)