Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 11 september 2007

Leyers ontrafelt islamwereld in documentaire "De weg naar Mekka"

Vanaf 28 september presenteert Canvas de kijkers "De weg naar Mekka", een tiendelige culturele en persoonlijke ontdekkingsreis van zanger en TV-maker Jan Leyers (foto) doorheen de wereld van de islam. De tocht van Leyers begint in het Zuid-Spaanse Cordoba, ooit de hoofdstad van de Spaanse moslims, en doet achtereenvolgens Noord-Afrika, Palestina, Syrië, Turkije, Iran en Qatar aan. De eindbestemming van Leyers' persoonlijke ontdekkingstocht is het heilige Mekka in Saoedi-Arabië. Leyers ontmoet op zijn weg heel wat interessante en ook niet-alledaagse mensen. Hij praat met moslimgeleerden, maar ook met de gewone moslim op straat en wordt ingewijd in de islam.

De moslimvrouwen zijn sterk vertegenwoordigd in het programma en tonen zich "verbazingwekkend" open tegenover Leyers, zo luidde het. Met "De weg naar Mekka" willen de programmamakers de kijker naar eigen zeggen een blik gunnen in wat de moslims nu echt bezielt en drijft.

"De weg naar Mekka" vanaf 28 september op Canvas

Video:
Bekijk hier enkele beeldfragmenten (Klik Hier)
.