Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 13 september 2007

Ook Nederland heeft nu zijn Dedecker .

Na een lange reeks incidenten is de Nederlandse politica
Rita Verdonk (foto) wegens aanhoudende kritiek op het partijbestuur donderdagmiddag uit de VVD-fractie gezet. Voordien had de partij aan Verdonk gevraagd voorlopig geen verklaringen meer af te leggen en zich low profile te houden, met haar laatste uitspraak "De VVD is onzichtbaar in het vreemdelingendebat en daar moeten wij wat aan doen" lijkt de VVD het met Verdonk nu wel gehad te hebben .

’VVD-leider Mark Rutte verkreeg van de fractie een mandaat om Verdonk uit de partij te zetten. Ze krijgt nu 24 uur de tijd om zich op haar positie te beraden ,waarschijnlijk gaat ze als eenmansfractie verder. Na afloop van het fractieberaad zei ze 'flink verbijsterd en teleurgesteld' te zijn. Verdonk schopte het tot minister van Vreemdelingenzaken en Integratie door keiharde standpunten in te nemen in het vreemdelingendossier, in zoverre dat de Nederlanders haar de bijnaam "Ijzeren Rita" gaven.(video)

Op dezelfde dag dat VVD-leider Mark Rutte zijn toch al niet zo favoriete collega Rita Verdonk voorgoed uit de partij knikkerde, komt Playboy met een uitgebreid interview met IJzeren Rita. Daarin spreekt de geplaagde politica over haar ambities, haar ergernissen over de stroperigheid op het Binnenhof en die vraag die ze zichzelf iedere ochtend voor de spiegel stelt: ‘Vind ik mezelf nog aardig?’.

Update 14/09/'07
Rita Verdonk staat haar kamerzetel niet af en gaat alleen verder, ook heeft ze twee weken geleden met anderen gesproken over de oprichting van een eigen partij , dat schrijft de telegraaf . Verdonk zou opzettelijk een breuk met de VVD uitgelokt hebben, wat electoraal gezien veel interessanter is dan gewoon op te stappen .


Video : Rita Verdonk - een schrijnend geval


(bron: AD)