Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 25 september 2007

Oprichter Front National uit partij geknikkerd

Het zat er al een tijdje aan te komen , Daniel Féret (foto) werd gisteren uit het extreemrechtse Front National gezet. Dat besliste het partijbureau unaniem.
Het extreemrechtse FN is uiteengespat in twee groepen.
De ene schaart zich achter Daniel Féret, de andere achter Michel Delacroix. Zaterdag vergadert het bestuur van l'Association de Financement du Front National (AFFN), de vzw die instaat voor de financiering van de partij. Daar kan Féret op zijn beurt beslissen om Delacroix uit de vzw te zetten.


Update 27/09/'07
De kortgedingrechter in Brussel heeft beslist dat de rekeningen van de financieringsvereniging van het Front National in beslag genomen worden. Dat gebeurde op vraag van het nieuwe politiek bureau van de FN, voorgezeten door senator Michel Delacroix. Voor het politiek bureau van Michel Delacroix betekent de beslissing van de rechter "het definitieve einde van mijnheer Féret in de Belgische politiek en de start van de heropstanding van het Front National".
(DM, Barth)