Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 24 september 2007

Racistische moordenaar


Hans Van Themsche (foto , tijdens reconstructie) moet zich maandag voor de volksjury verantwoorden als racistische moordenaar want zijn daden waren ingegeven door racisme, zo staat het volgens VTM in de akte van beschuldiging.
"Van Themsche had het uitdrukkelijk gemunt op mensen van vreemde afkomst. Moord is al voorbedachtheid , racisme als drijfveer maakt de feiten nog zwaarder. Daarvoor verwijst het openbaar ministerie naar artikel 405 quater, dat recent nog is aangepast aan de anti-discriminatiewet", luidt het.
Van Themsche was ook volledig toerekeningsvatbaar toen hij schietend door Antwerpen trok. "Hij had niet gedronken, want hij wilde goed kunnen mikken", staat in de akte van beschuldiging. Daarmee lijken de hypotheses die Vlaams Belangers in de pers breed uitsmeerden (Van Themsche zou ontoerekenbaar geweest zijn, was onder invloed en speelde foute games op zijn computer) weerlegd te worden .

Volgens het openbaar ministerie was Van Themsche ook geen lieve dierenvriend maar de ijskoude moordenaar met een obsessie voor wapens. Bij huiszoekingen zijn naast een jachtgeweer, een luchtdrukkarabijn, een zwaard, een katapult en een boksbeugel ook boeken over wapens aangetroffen. Maandag verschijnt Van Themsche voor het hof van assisen in Antwerpen en riskeert levenslange opsluiting. Hij wil niet dat tijdens zijn proces foto's of beelden van hem gemaakt worden.


(DM)