Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 12 september 2007

Selectieve vrijheid van meningsuiting

Gisteren hoorden we het vlaams Belang nog klagen over het manifeste gebrek aan vrije meningsuiting in dit veel te grote land, vandaag lezen we dan weer de tegenstrijdige signalen zoals we die wel vaker tegenkomen (hier en hier).
De Standaard schrijft dat het Vlaams Belang de Antwerpse gouverneur vroeg om een tentoonstelling te verbieden. Fotograaf Jorge Dirkx (foto) stelt zijn portretten van asielzoekers in Antwerpse OCMW-dienstencentra tentoon (meer) , en dat zint het Vlaams Belang niet.

"Het is een 'politieke' tentoonstelling en dat kan in een neutraal OCMW-gebouw niet de bedoeling zijn" is het argument (meer op AFF ).
Fotograaf Jorge Dirkx zegt aangenaam verast te zijn met de extra media-aandacht .
De tentoonstelling gaat gewoon door .(Klik hier)

! Pittig detail : Albrecht Cleymans, districtsraadslid en voorzitter van de Berchemse VB-afdeling, stond maandag bij de persvoorstelling aan de ingang te betogen voor het verbod op de foto-tentoonstelling (en dus tegen de vrije meningsuiting) om de dag nadien opgepakt te worden bij de verboden betoging in Brussel, schreeuwend dat er geen vrije meningsuiting is (klik hier voor de foto) .


(Bronnen : Standaard, AFF, getipt door Barth)