Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 26 september 2007

Sp.a gevecht op de Mortselse jaarmarkt ?


Op de weblog van Bert Deckers (foto *) verscheen onlangs het artikel 'S.p.a geweld in Mortsel'. Daarin wordt beschreven hoe tijdens de jaarmarkt twee jongeren aan het Vlaams Belang kraampje ontzettend vervelend stonden te doen en de zaak aan het escaleren ging.Deckers schrijft het zo : "Wanneer Jef De Backer (2é foto), gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Mortsel, op de SPa-ers afstapte om in 'dialoog' te gaan (zoals de linksen het steeds noemen) kreeg hij prompt een vuistslag in het gezicht. Als dat dialogeren is volgens de SP.a dan belooft dat voor wanneer de SPa in dialoog treedt met pakweg de allochtonegemeenschap. Nog opvallend en hypocriet is de wijze waarop de Mortselse afdeling van SP.a zich distantieerde van het incident. Met de woorden "het waren geen leden van de lokale afdeling" maken zij er zich zeer goedkoop van af! Hans Van Themse was zelfs geen lid van het Vlaams Belang maar toch had heel het Vlaams Belang schuld aan de moord op twee personen... volgens diezelfde SP.a!".

Om de hele zwik met de nodige geloofwaardigheid te voorzien, zwaait Deckers met een artikel uit de Gazet van Antwerpen waarin 'de feiten' staan beschreven (lees Hier). Wie de moeite neemt om de krant erbij te nemen ziet meteen dat in het bewuste artikel enkel het Vlaams Belang zijn versie van de feiten geeft. Journalist Seppe Slaets schrijft wel nog onderaan het artikel dat de twee jongeren volgens de SP.a geen lid zijn, maar voor het overige komt enkel het Vlaams Belang gemeenteraadslid aan bod. De bewuste jongeren, politie of neutrale getuigen werden niet gehoord.

De SP.a-afdeling benadrukt nog eens dat het geen jongeren onder hun leden telt die op de Mortselse Heirbaan wonen en met het hele voorval geen uitstaans heeft (volgens de politie wonen beide jongeren op de Heirbaan). Vervolgens kan iedereen beweren van de SP.a te zijn,
al lijkt het erg twijfelachtig dat eerst gezegd wordt tot welke partij men behoort alvorens (rechts?) uit te halen.
Hoe en waarom Jef De Backer op de jongeren afstapte voor een 'dialoog' (Deckers plaatste op z'n website zelf de aanhalingstekens) weten enkel de jongeren en het Vlaams Belang. Voorlopig moeten we het doen met de versie van die laatste. Vlaams Belang zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw geprikkeld reageren (doen ze wel vaker ,lees Hier, Hier en Hier), vooral omdat het er nooit aan zou denken iemand onterecht te beschuldigen of politieke munt te slaan uit straatgevechten.


*
let op het Keltisch kruis of White Power-teken in Deckers hoofding (mirror) en foto. Op sites zoals stormfront en Blood & Honour (mirror) kom je het ook om de haverklap tegen en Hitlers soldaten van de Wehrmacht schilderden het Keltenkruis op hun kazernes. In België en andere Europese landen wordt dit gestyleerde symbool alleen nog geïdentificeerd met extreem-rechts. Wie nog gelooft dat Deckers dit Keltenkruis op z'n site plaatst uit interesse voor de Noorse mythologie (standaard uitleg), steke zijn hand op...

Bert Deckers is geen malloot die 'rond het VB hangt' maar een man voor de toekomst.
Vlaams Belangers zien in hem 'een aanstormend talent'...


-Iemand een bed teveel ?

-Voorzitter Antwerpse Vlaams Belang Jongeren heeft meer problemen met het AFF dan met Blood & Honour
.