Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 6 september 2007

Ulfkotte distantiëert zich van Anti Islambetoging

Udo Ulfkotte , de belangrijkste organisator van de Anti Islambetoging , distantiëert zich van de organisatie en wil met de betoging op 11/9 niets meer te maken hebben .Hij heeft gisteren een fax naar de Brusselse politie gestuurd waarin hij zegt geen verantwoordelijkheid te nemen voor de betoging. Dat zei hij vandaag in een interview aan Terzake . Belangrijkste redenen die Ulfkotte opgaf waren de vele signalen dat de betoging vooral extreemrechts volk op de been zou brengen en het verbod dat de Brusselse burgemeester uitvaardigde (dat bevestigd werd in de rechtbank , vrijdag komt de zaak opnieuw voor) .

Ook de samenwerking met het Vlaams Belang betreurt hij , "Ik had nooit met het extreemrechtse Vlaams Belang mogen samenwerken , ieder mens maakt fouten " voegde Ulfkotte er verontschuldigend aan toe (video).
Volgens Hugo Coveliers had Ulfkotte hem gisteren laten weten dat hij angst had om naar Brussel te komen. De Duitse politie had hem laten weten dat ze hem niet in België kon beschermen. Volgens Coveliers betekent één en ander niet dat alles nu stopt. De Deense en Britse organisatoren gaan volgens hem voort. Op Dinsdag 11 september, de dag dat de betoging gepland was, wordt om 16.30 uur in het Europees Parlement een persconferentie gehouden, aldus nog de Vlott-senator.
"Stop the Islamisation of Europe" (SIOE) is een Europese koepelorganisatie met onder meer de Deense anti-islampartij SIAD, het Britse No Sharia Here en het Duitse Pax Europa, werd op 9 augustus verboden door burgemeester Thielemans .

(Foto : Ulfkotte samen met Coveliers in de VB-kantoren)

Update 07/09/2007

Vandaag heeft de Brusselse kortgedingrechter zich onbevoegd verklaard om te oordelen over de eis die de Duitse ex-journalist Udo Ulfkotte had ingediend tegen de stad Brussel.
Voor Coveliers is de procedureslag rond de betoging nu definitief voorbij. Ook het geschil ten gronde voor de Raad van State zal hij waarschijnlijk niet verder zetten. Of er dan nog zal betoogd worden op 11 september, nu Udo Ulfkotte zelf heeft aangekondigd dat hij daarvan afziet, laat de advocaat in het midden. "Wat er op 11 september in Brussel al of niet zal gebeuren, weet ik niet. Maar het is sowieso de verantwoordelijkheid van de Brusselse burgemeester". Wat een vreemde redenering is gezien het Vlaams Belang een oproep lanceerde om ondanks het verbod toch naar Brussel te komen betogen .

zie ook video : Ulfkotte , Coveliers , Debie
.