Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 23 september 2007

Voorpost demonstreert in AntwerpenDe extreemrechts Vlaams-nationalistische organisatie Voorpost heeft deze voormiddag samen met een 300-tal sympathisanten een manifestatie gehouden op de Groenplaats in Antwerpen.
Tijdens de manifestatie, gericht tegen wat Voorpost de 'Islamitisering van de Vlaamse steden en gemeenten' noemt, waren er toespraken van Hugo Coveliers (video) en voorzitter Johan Vanslambrouck.


Aanleiding voor deze demonstratie waren de steun van de stad voor het islamitisch feest 'Sultan der Maanden' (een Ramadan-festival in Antwerpen , meer), het verbod om te betogen in Brussel op 11 september en het volgens Voorpost brutale optreden van de politie tegen de manifestanten die wel opdaagden. Luc Vermeulen (foto) vond de actie zeer geslaagd en beloofde nog meer soortgelijke acties .
De actie "stop Islamisering" is een Vlaams Belang campagne (die Filip Dewinter Donderdag jl. aan de pers voorstelde), dat terwijl Voorpost steeds beweerde volledig onafhankelijk van het Vlaams Belang te zijn . Vandaag speechten ze zelfs in de plaats van het Vlaams Belang (Coveliers behoort nog steeds tot Vlott).
Volgens de politie waren er geen incidenten .Update 25/09/'07

Björn Roose (ja, die. Lees hier, hier en hier) reageert weer geheel in de stijl zoals we van hem gewoon zijn, "onzin blijven verkopen en lullen tot niemand nog overeind staat" (Roose heeft op zijn werk, het secretariaat voor Vlaams Belang mandatarissen, tijd zat), hij denkt waarachtig dat Vlaanderen een doorslagje is van zijn stamkroeg.
Voorpost heeft volgens Roose niks met het Vlaams Belang te maken (alleen wordt het bevolkt door Vlaams Belangers, leveren ze voor die partij hand en spandiensten en staan ze in voor de "orde" bij VB-manifestaties).


'Voorposter' Roose , die werkt op het secretariaat van 'Vereniging Vlaams Belang mandatarissen' en door Vanhecke al meermaals op de vingers werd getikt vanwege zijn uitgesproken voorliefde voor het nazisme, probeert zijn lezers op zijn website alsnog van het tegendeel te overtuigen .
Rekening houdend met zijn achterban is Roose hierin niet geheel kansloos.
Voor wie het interesseert, het 'artikel' vindt u HIER .

(gva)