Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 28 oktober 2007

Antwerpse excuses voor jodenvervolging

Antwerps burgemeester Patrick Janssens (sp.a) heeft vandaag in naam van het hele schepencollege verontschuldigingen aangeboden voor de betrokkenheid van het Antwerpse stadsbestuur bij de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij deed dat tijdens een congres van het Forum der Joodse Organisaties in Antwerpen, ter herdenking van de kinderen van de Shoah. Tijdens drie razzia's in de zomer van 1942 in Antwerpen werden 1.200 joodse mensen opgepakt en via Mechelen overgebracht naar concentratiekampen. Eerst hielp de politie enkel door bijvoorbeeld de straten af te sluiten, later ging ze actief over tot het arresteren van joden. Janssens zit momenteel in China, maar maakte de excuses over met een videoboodschap.Update

Bart De Wever noemt de excuses van burgemeester Patrick Janssens (sp.a) voor de rol van de Antwerpse politie bij de jodenvervolging ”misplaatst en gratuit”.
De Joodse gemeeschap reageerde furieus, bij kartelpartner Cd&v begint men zich steeds meer zorgen te maken.
.