Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 3 oktober 2007

"Attention: ne souhaite pas de personnes exotiques pour aucun poste."

De Vlaamse interculturele organisatie Kif Kif heeft bij de federale politie een klacht ingediend tegen Deutsche Bank wegens racisme. Dat schrijft de krant De Morgen. Kif Kif kreeg een mail van een uitzendkantoor in handen waarin gewaarschuwd wordt dat de bank "geen exotisch" personeel wenst.
(Foto: in 2005 beschuldigden Engelse homo en mensenrechten organisaties de Deutsche Bank van racisme en homofobie )


Er is een proces-verbaal opgemaakt. Aanleiding is een interne mail van een uitzendkantoor dat in opdracht van de bank personeel moet zoeken.
De tekst begint met de vermelding dat afgevaardigden van het interimbureau bij Deutsche Bank zijn geweest en vacatures hebben meegekregen.
Na de opsomming van de gezochte profielen volgt de volgende waarschuwing: "Attention: ne souhaite pas de personnes exotiques pour aucun poste."
Dany Neudt, coördinator bij Kif Kif zegt in De Morgen daarover "Het is voor ons bijzonder ontgoochelend dat een bedrijf naar buiten met grote statements doet aan imago-opbouw en dat je dan dit ziet. Dit bewijst dat je nog altijd gediscrimineerd kunt worden als je in aanmerking wilt komen voor een job."

Update 4/10/'07
Het uitzend- en selectiekantoor Mailprofs aanvaardt niet dat racistische motieven meespelen bij de selectie van interim medewerkers. Mailprofs zal de klacht, die werd ingediend tegen Deutsche Bank wegens racisme, "tot op het bot onderzoeken" en indien nodig structurele maatregelen nemen om mogelijke racismepraktijken in selectieprocedures te bestrijden.
Naar aanleiding van de berichtgeving heeft Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke (sp.a) de Vlaamse Sociale Inspectie gevraagd een onderzoek te starten.

(DM)