Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 3 oktober 2007

Extreemrechtse jongeren terroriseren asielzoekers
In het Nederlandse Waspik (Waalwijk) werd een Liberiaans asielzoekersgezin zodanig geterroriseerd door extreemrechtse jongeren dat de vrouw geen andere uitweg zag dan samen met haar kinderen te vluchten. In december vorig jaar kwamen bij de politie de eerste meldingen van pesterijen binnen via de moeder. Haar kinderen zouden zijn gepest in de bus, bespuugd en gediscrimineerd op straat. Ook zou een groepje plaatselijke jongeren eieren tegen de ramen hebben gegooid. Afgelopen week werden leden van het gezin bijna aangereden door achtereenvolgens een auto en een scooter. Daarop besloot de vrouw met haar gezin te vertrekken.

Buurtbewoners in de straat reageren verbaasd en geschrokken op het vertrek van de familie. Een man die tegenover het gezin woont, houdt een groepje jongeren verantwoordelijk voor het drama.
Ook een paar buurtbewoners verderop in de straat wijzen met een beschuldigende vinger in de richting van de jeugd. ,,Ze hangen dagen en avonden rond op het Dorpsplein, tussen de kerk en de Aldi. Een groepje van twintig jongens en meisjes, 14 tot 18 ongeveer. Ze gebruiken veel drugs. De jongens hebben kaalgeschoren hoofden, het zijn racisten.’

Terwijl de cameraploeg aan het filmen is scheurt een gifgroene Honda (Klik Hier), zonder kentekenplaten en beplakt met Pitbull-logo’s, in volle vaart luid toeterend voorbij het huis van de gevluchte asielzoekers.
Door geopende ramen brengen de twee inzittenden demonstratief de Hitler-groet.
Een woordvoerder van de politie zegt dat het de groep jongeren die verantwoordelijk is voor de pesterijen in beeld heeft, maar dat bewijs en strafbare feiten ontbreekt.
Volgens burgemeester Peter van Dongen is er maar één aanleiding voor de pesterijen: ‘het gezin heeft een donkere huidskleur’.- 'Marokkaanse Lonsdalers'
- Nederland: rechts-radicalisme onder jongeren neemt fors toe (video)
- "De Wazi"
- Skinheads riskeren in beroep 5 jaar cel voor steekpartij Tienen
.