Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 12 oktober 2007

Infrastructuur 127 bis ondermaats

Vier europarlementairen hebben donderdag een bezoek gebracht aan drie gesloten centra (INAD, 127 en 127 bis) in België. Ze deden dat in het kader van een officieel initiatief van het Europees parlement om gesloten centra in verschillende lidstaten te bezoeken.

(foto: gesloten centrum 127 bis)

Het bezoek is een initiatief van de Commissie vrijheden en rechten van de burger, justitie en binnenlandse zaken (LIBE), die in het Europees Parlement onder meer kwesties als asiel en migratie behandelt.
De vier europarlementairen bezochten het transitcentrum INAD op Brussels Airport en de gesloten centra 127 in Melsbroek en 127 bis in Steenokkerzeel. Bedoeling was een beter beeld te krijgen van de leefsituatie van de inwoners van de gesloten centra. De Franse socialiste Martine Roure, lid van de Sociaal-democratische fractie in het Europees Parlement, was na het bezoek van 127 niet te spreken over de infrastructuur van het centrum. "Er is enorm veel goede wil van het personeel, maar op vlak van de infrastructuur is er nog heel veel werk aan de winkel", zegt ze. Ook INAD is volgens haar niet aangepast aan de normen van de Europese hoofdstad.
.