Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 1 oktober 2007

Kinderrechtencommissaris slaakt alarmkreet


Het aantal meldingen bij het kinderrechtencommissariaat over het penibele lot van kinderen zonder papieren neemt toe. Ankie Vandekerckhove (foto), de Vlaamse kinderrechtencommissaris maakt dat vandaag in haar rapport bekend. 'Het is geen rapport dat overal sluitende antwoorden op geeft', zegt ze zelf. 'Het is meer een alarmkreet'.


De Vlaamse kinderrechtencommissaris is vertrokken van de schrijnende situatie van kinderen in detentiecentra, maar vond het belangrijk om het hele traject onder de loep nemen. 'Daarvoor moesten we de asielwet doorlichten vanuit kinderperspectief, dat was nooit eerder gedaan.
Ons gaat het om alle kinderen zonder statuut, niet alleen om de Angelica's', zegt Vandekerckhove.
'Niemand weet precies met hoeveel ze zijn. Omdat ze hier illegaal zijn, worden ze beschouwd als onbestaande. Maar het is niet omdat kinderen geen statuut hebben, dat ze niet onder de bescherming vallen van het Kinderrechtenverdrag.'
Zelden nemen de kinderen zelf contact. Dat doen meestal de volwassenen rondom hen, zoals schooldirecteuren, leerkrachten en buurtcomités of vzw's die zich om deze kinderen bekommeren.

Volledig rapport (Klik Hier)


(DS)