Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 15 oktober 2007

Racist naar Assisen

Francisco Peeters (foto), die de Hobokense pitazaak-uitbater Cemil A. met een samoerai zwaard te lijf ging, moet voor het hof van assisen verschijnen, dat besliste de kamer van inbeschuldigingstelling. Francisco P. was op 28 mei 2003 in beschonken toestand een pita gaan eten in de zaak van het slachtoffer.


Hij begon er racistische praat te verkopen, waarop de uitbater hem buiten zette. Hij pikte dat niet, ging twee samoerai zwaarden halen en ging er Cemil mee te lijf. De uitbater kon ondanks zijn verwondingen nog achter de toog springen en verschanste zich in de kelder. Francisco bekoelde zijn woede op het interieur van de zaak. Vervolgens stormde hij naar buiten en belaagde hij nog twee klanten die op het terras zaten. Het slachtoffer overleefde de aanval en Francisco moet zich nu binnen afzienbare tijd voor het assisenhof van Antwerpen komen verantwoorden.

- Eén jaar effectief voor aanval met samoeraizwaarden

(gva)