Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 13 oktober 2007

VB-fractievoorzitster samen met Voorpost & SMF op Nazi-bedevaart
(Foto : Sandy Neel met enkele Voorpost-leden in Braunau am In , het geboortedorp van Adolf Hitler)

Sandy Neel, fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in Lille en nichtje van Staf Neel, heeft naar eigen zeggen een prachtige reis naar Duitsland en Oostenrijk achter de rug (klik hier). Samen met de Oostfront-collaborateurs van het Sint-Maartensfonds (SMF) en Voorpost bracht Sandy een bezoek aan de Duitse Ullrichsberg, om dan via een kleine omweg langs Wunsiedel, Braunau am Inn en het Kehlsteinhaus in Oostenrijk te arriveren.

Van de Vlaamse Oostfront-collaborateurs wordt steeds gezegd dat ze meevochten met de troepen van Hitler omdat zij dachten zo Vlaanderen te helpen. Een domme jeugdzonde eigenlijk, ze wisten toen niet beter en denken daar nu helemaal anders over. Althans, zo willen zij en het Vlaams Belang ons doen geloven. Nu blijkt die hele 'Duitsland-Oostenrijk'-reis niets anders dan een bedevaart geweest te zijn langs beroemde (en beruchte) plaatsen uit het nazi-tijdperk en waar regelmatig grote neonazistische bijeenkomsten georganiseerd worden.
En laat half september nu net de periode zijn waarin de meeste van die manifestaties en herdenkingen plaats vinden. toeval ?

Een kleine verduidelijking :

-Wunsiedel is de plaats waar de plaatsvervanger van Hitler, Rudolf Hess, begraven ligt.
Elk jaar sinds de oorlogsmisdadiger en laatste top-nazi-gevangene van de geallieerden zich eind augustus 1986 ophing in Berlijn, wordt in Wunsiedel de verjaardag van zijn dood door de Duitse nazi-beweging, en ook internationaal, gebruikt om eer te bewijzen aan het nazisme.
Sinds 2001 marcheren er jaarlijks duizend tot tweeduizend neonazi's om de dood van Hess te herdenken en om het nazi-regime dat hij diende te eren.

- Braunau am Inn is een stad in de Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk en is vooral bekend, doordat het de geboorteplaats is van Adolf Hitler.

-het Kehlsteinhaus, ook wel genoemd Adelaarsnest, is gebouwd op de top van de Kehlstein in Zuid-Duitsland. Het werd ontworpen en gebouwd onder regie van Martin Bormann en werd Hitler op zijn vijftigste verjaardag (1939) cadeau gedaan door de NSDAP. Hitler en zijn maîtresse Eva Braun verbleven hier regelmatig, mede dankzij de opnames van Leni Riefenstahl verwierf het Kehlsteinhaus grote bekendheid.

- Ullrichsberg is oa.gekend voor z'n "Ulrichsbergtreffen", een jaarlijkse bijeenkomst van neonazi's.

Op 19 september beloofde Sandy Neel dat we 'de komende dagen' nog meer zouden vernemen over deze prachtige reis, eerst moest ze nog een beetje uitrusten van de vermoeiende autorit naar Vlaanderen (of was het een stijve rechterarm ?).
Tot op vandaag, bijna één maand later, kwam Sandy haar belofte niet na.


-
Lees HIER meer over het Sint-Maartensfonds

- De pareltjes van het Vlaams Belang (Video)
- Vlaams Belang moet neo-nazistische leden uitsluiten (video)
- Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen
- Vlaams Belanger schrijft Hitler-boek
- Nazi’s en antisemieten, de oude vrienden van Filip Dewinter


(Met dank aan Kuuga voor de tip)