Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 16 oktober 2007

Verzetsstrijdster Andrée De Jongh overleden

Vrijdag overleed in Brussel de Belgische verzetsstrijdster Andrée De Jongh (91), die in de tweedewereldoorlog de stichtster was van de ontsnappingsroute Comète. Gravin De Jongh heeft onder het pseudoniem Dédée (foto) vele Engelse piloten geholpen om terug te keren naar hun vaderland via Frankrijk, de Pyreneeën en Spanje.Deze ontsnappingslijn functioneerde van 1941 tot aan de bevrijding.

Op 15 januari 1943 werd Andrée De Jongh (fotio) opgepakt toen ze zich klaar maakte om de Pyreneeën over te steken met een groep piloten. Zij verbleef in verscheidene gevangenissen alvorens achtereenvolgens te belanden in de concentratiekampen van Ravensbrück en Mauthausen. Haar vader werd op 7 juni 1943 aangehouden en opgesloten in Fresnes. Hij werd gefusilleerd op 28 maart 1944.De ontsnappingsroute Comète zou volgens de internetsite van de vroegere verzetsleden (www.cometeline.org) in totaal 700 à 800 geallieerde piloten hebben gered.
lees HIER meer over Andrée De Jongh.De heldendaden van De Jongh en haar ontsnappingslijn werden verfilmd in de voortreffelijke Britse serie 'Secret Army'

op You Tube staan enkele
afleveringen van 'Secret Army',
Klik
Hier & Hier & Hier
(hln)