Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 10 oktober 2007

Zweedse neonazi's vernielen kunstwerken


Nationaal Socialisten hebben in Zweden kunstwerken vernield van fotograaf Andres Serrano , de kunstenaar die onder meer tekende voor het werk op de hoezen van de Metallica-platen 'Load' en 'Reload'.
Op de vernielde werken (met een waarde van 150.000 euro) waren teksten aangebracht als 'tegen decadentie en vóór een gezondere cultuur.'

(Foto : Entartete Kunst * )


De werken van Serrano hingen in een kunstgalerij in de Zweedse stad Lund. De vier vandalen legden hun vernielingen ook vast op de video (klik hier) .
Ze trokken met bijlen en messen door de zalen om de foto-serie 'The History of Sex' te vernielen.
Serrano is diep geschokt door de vernielingen, "Lund is zo'n mooi plaatsje, bijna Harry Potter-achtig. Dan verwacht je dit toch niet?"
De politie zoekt de daders in neonazi-kringen , meer specifiek bij het 'Nationalsocialistisk front', die de vernielingen op het internet plaatsten.


* Entartete Kunst is een beruchte Duitse term die tijdens het Derde Rijk (1933-1945) werd gebruikt om daarmee de vermeende ontsporing van de moderne, vooral van de avant-garde kunst aan te geven. Het betekent in het Nederlands "ontaarde kunst", daarbij refererend aan de door het naziregime wel esthetisch en moreel juist geachte "Arische" kunst.
De Entartete Kunst-tentoonstelling in 1937 was een reizende expositie van 650 uit Duitse musea verwijderde kunstwerken die als ontaard werden beschouwd. Veel van deze enartete kunstwerken werden in 1939 in Zwitserland geveild en wat er overbleef werd later dat jaar -net zoals dat eerder met verfoeide boeken was gebeurd- op een brandstapel in de hoofdkazerne van de Berlijnse brandweer vernietigd. De opbrengsten van de veiling werden gebruikt om de collecties van verscheidene musea met 'echte Duitse kunst' aan te vullen.


- Vlaams Belang wil verbod op Fenomenale Feminatheek in Gentse Vooruit
- Censuur in Nederland: kunst onder vuur (video)
- Jong Forza Flandria, om stil van te worden....
- Bart Debie (VB) zoekt stok om theaterproductie stil te leggen
- Vuile partij wil geen 'vieze vrouwenprentjes'

(Barth , gs)