Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 9 november 2007

Betoging tegen fascistische boekhandel

In Luik hebben een honderdtal mensen betoogd voor de sluiting van een boekenwinkel van fascistische uitgevers. De boekenwinkel kwam zich in juli in de oude stadswijk Hors-Château vestigen en is volgens de uitgever en boekhandelaar "non-conformistisch" en "anti politiek correct".
De betoging was georganiseerd door het antifascistische front FAF (Front antifasciste), dat elk jaar op 9 november de Kristalnacht herdenkt.


"Philippe Randa, een uitgever en redacteur die nauw aanleunt bij extreem-rechtse kringen in Frankrijk, heeft hier een Primatice-boekhandel geopend, waarin een reeks fascistische auteurs te vinden zijn", legde George Robert, woordvoerder van FAF, uit. De organisatoren van de betoging willen op de komende gemeenteraad van 19 november "een politiek antwoord van de autoriteiten krijgen op deze toestand", aldus nog Robert
.