Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 13 november 2007

"Debie zoals hij is" (afl. 1)

In de Antwerpse gemeenteraad had Bart Debie maandagavond grote bezwaren tegen de medewerking van de lokale politie bij de opnames voor "Los", de nieuwste film van Jan Verheyen.
Debie vraagt zich af of het voor de Antwerpse lokale politie de taak is om hiervoor politiemensen en materieel in te zetten (er werd een gevecht nagespeeld tussen AEL-betogers en de politie). De kostprijs zou rond de 15.000 euro liggen.

Debie, die als politieagent bijna evenveel voor de camera stond als voor zijn rechters, vindt dat de politieagenten dit maar in hun vrije tijd moeten doen. Zelf was Debie tijdens zijn diensturen behalve in enkele preventiefilms (een camera op Debie richten is op zichzelf al een vorm van misdaadpreventie), ook te zien in allerlei TV-programma's waaronder "Het leven zoals het is", "Telefacts" en de speelfilm "Ad Fundum". Burgemeester Janssens die de vete met Debie zo stilaan moe wordt, zei eens te zullen uitrekenen hoeveel het de belastingbetaler kost om wekelijks op Debie's vragen te moeten beantwoorden. Sinds Patrick Janssens de misdaden van zijn ex-politiecommissaris openlijk veroordeelde, is de Antwerpse burgervader het favoriete doelwit van Debie. Het Vlaams Belang gemeenteraadslid vroeg comité P de zaak te onderzoeken.

Ter vergelijking : De verboden SIOE-betoging waarvan Debie één van de drijvende krachten was, kostte de belastingbetaler 182.448 euro

- Opinie – Bart Debie heeft nieuw lief
- “In onmetelijke trouw !”- Het origineel en de copy…
- Bart Debie (VB/Vlott) schrijft Antwâârpse “Mein Kampf”
- Bart Debie vangt bot bij Hof van Cassatie
- Debie (VB) veroordeeld tot vier jaar cel (video)
- Advocaat slachtoffers Kris Luyckx over proces Debie (Phara) (Video)
.