Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 24 november 2007

Dochter klaagt racistische vader aan


De 36-jarige Veronique Van Damme (foto) uit Berchem klaagt haar eigen vader aan wegens racisme. Hij zou haar man, die van Afrikaanse afkomst is, een zwarte nietsnut hebben genoemd. De vrouw is al enkele jaren getrouwd met Tim De Volder (28), een Rwandees die als baby door een Vlaams gezin werd geadopteerd. "Het duurde niet lang of hij noemde hem mijn zwarte nietsnut. Ik kreeg te horen dat alle Afrikanen dom zijn, dat het luieriken zijn. Daarop heb ik een klacht ingediend bij het Centrum voor Racismebestrijding."
"Hij eet graag frieten en spreekt vloeiend Nederlands", zegt ze, "maar zijn zwarte kleur krijg ik er niet af."
Vader Van Damme ontkent de beschuldigingen van zijn dochter.


Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding spreekt van een moeilijk dossier 'Dit is vooral een pijnlijk verhaal', zegt Marco Van Haegenborgh van het CGKR. 'Het is woord tegen woord, waardoor verdere juridische stappen tot nu niet mogelijk zijn. Zolang er geen onafhankelijke getuigen zijn, kunnen we de betrokkenen alleen maar advies geven.'

Video : Ook Filip Dewinter wil geen zwarte schoonzoon(dm)