Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 27 november 2007

Hoofddoekverbod Gent (2)

De Gentse schepen van Personeelsbeleid Fatma Pehlivan (sp.a) reageerde emotioneel op de goedkeuring van de motie van Open Vld, waardoor een verbod op hoofddoeken voor stadsambtenaren komt.
"Dit is één van de zwartste dagen uit mijn politieke carrière", aldus Pehlivan. "Het is spijtig dat we de coalitiepartner (Open Vld) en CD&V niet zo ver gekregen hebben om uit het discours van het Vlaams Belang te stappen."
"Voor mij is hiermee het cordon sanitaire, dat standhield sinds 1991, doorbroken", vervolgde de schepen.


"Dit is een slag in het gezicht van de samenleving. Ik denk terug aan november '91, de zogenaamde zwarte zondag. Wel, we zijn terug bij die zwarte zondag. Ik ga niet spreken in naam van mijn partij, maar het is wel zo dat dit pijnlijke sporen nalaat. Dit heeft een wrange nasmaak. Als dit kan gebeuren, dan vraag ik me af: 'what's next?'" aldus de Gentse schepen van Personeelsbeleid.
(Foto's op Blokbuster : Klik Hier)


(Dm)