Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 6 november 2007

Iets te vrije meningsuiting staat huldiging in de weg


Het Vlaams parlement reikt gemiddeld om de twee jaar een aantal gouden erepenningen uit aan verdienstelijke Vlamingen, dit jaar naar mensen uit de moderne muziek. Alle partijen mochten mensen voordragen en uiteindelijk stelde een werkgroep met vertegenwoordigers van alle fracties een lijstje met laureaten op.Naast Raymond van het Groenewoud (kleinkunst), Will Tura (lichte Vlaamse muziek) en Dirk Brossé (musical- en filmmuziek) zou ook Tom Barman (popmuziek) een gouden erepenning krijgen. Weinig verrassend : Vlaams Belang verzet zich tegen de gouden erepenning voor Tom Barman.
"Het is immers alles behalve evident dat een partijpolitiek geëngageerd iemand zoals Tom Barman, die zich in het recente verleden met krachtige uitspraken gekeerd heeft tegen het Vlaams Belang en de kiezers van het Vlaams Belang, uitgerekend door het Vlaams parlement waar het Vlaams Belang 24 procent van de Vlaamse kiezers vertegenwoordigt, gehuldigd zou worden", zegt fractieleider Filip Dewinter in een mededeling. Vlaams Belang stelt dat Barman enkel genomineerd werd omwille van zijn engagement tegen het Vlaams Belang en niet omwille van zijn artistieke kwaliteiten. Volgens Open-Vld'er Sven Gatz is Vlaams Belang is in contradictie met zichzelf, omdat het samen met de andere leden van de werkgroep de laureaten uitkoos , en dus ook Tom barman. Volgende week maandag beslist het parlement of de frontman van dEUS alsnog de erepenning uitgereikt krijgt.

dEUS live op 0110 : 'Nothing really ends'dEUS is een rock- en indie-band en mag nu al gerekend worden tot de succesvolste Belgische band ooit. Vooral in het buitenland geniet dEUS enorm veel waardering. De groep werd eind de jaren '80 in Antwerpen opgericht en bestaat anno 2007 uit Tom Barman (zang en gitaar), Klaas Janzoons (toetsen en viool), Stephane Misseghers (drums), Alan Gevaert (basgitaar) en Mauro Pawlowski (gitaar). Momenteel werkt dEUS aan een nieuw album, de release is gepland voor Maart 2008.


Update 12/11/2007

Ondanks het protest van het Vlaams Belang krijgt dEUS-frontman Tom Barman toch een gouden erepenning van het Vlaams parlement.

(hln)