Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 19 november 2007

"één dag vrij zijn, als een vogeltje in de lucht'

De advocaten van gezinnen met kinderen die opgesloten zitten in het gesloten opvangcentrum 127 bis in Steenokkerzeel zijn er zondag niet in geslaagd om de kinderen mee op uitstap te nemen. Dat was hun bedoeling in het kader van de actie 'één dag vrij zijn, als een vogeltje in de lucht'. Met de actie wilden de advocaten samen met enkele verenigingen "de hypocrisie van de Belgische overheid inzake het detineren van gezinnen met minderjarigen in gesloten centra, aan de kaak stellen".


De verenigingen, onder meer ook Coordination et Initiatives pour Réfugiés et Etrangérs (C.I.R.E) en Vluchtelingenwerk Vlaanderen, kregen naar eigen zeggen nochtans de volmacht van de ouders om de kinderen een dag mee op uitstap te nemen naar een park in Brussel. "Maar jammer genoeg heeft de directeur-generaal van de DVZ, Freddy Roosemont, ons zondag laten weten dat de kinderen opgesloten moeten blijven", aldus Perrouty. La Ligue des Droits de l'Homme gaat nu samen met de advocaten klacht indienen. "De detentie van kinderen is volgens verschillende rechterlijke beslissingen in strijd met de wet. Wij eisen dat de onderzoeksrechter de beslissing van onder meer het Hof van Cassatie respecteert en de kinderen onmiddellijk vrijlaat", aldus nog Perrouty.

Almendra , zes jaar en asielzoekster
- Infrastructuur 127 bis ondermaats
- Kinderen in gesloten asielcentra: Stop de waanzin! (video)
- nieuwe opvangwet voor asielzoekers
- Extreemrechtse jongeren terroriseren asielzoekers (video)


(DM)