Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 5 november 2007

Nation, Euro-Rus & Vlaams Nationalisten in Elsene

Zondag 4 november werd in Elsene een manifestatie georganiseerd door de groepering NATION, zij deden dit samen met Vlaams nationalisten van VJW en het Euro-Rus van Kris Roman (foto, samen met JM Le Pen), ex-lid en verkiezingskandidaat van het Vlaams Blok. Hij werd in 2003 veroordeeld voor racisme.De initiatiefnemers hadden een aanvraag ingediend om op het Henri Michauxplein in Elsene te manifesteren tegen de recente incidenten in Sint-Joost, Schaarbeek en Brussel-Stad met jongeren van Turkse origine. Een twintigtal manifestanten werd opgepakt omdat voor de manifestatie geen toelating was verleend, onder de arrestanten waren behalve Kris Roman ook leden van Nation, VJW, Groen Rechts (zie afbeelding, let op het 'white-power' teken) en de SIOE .


"De Turkse extremisten kunnen doen wat ze willen. Wij, wij vragen een toelating om te betogen en dat wordt ons geweigerd", aldus een van de organisatoren. Euro-rus haalde vorig jaar nog de nationale pers toen het een internationale neonazi-bijeenkomst organiseerde met oa. David Duke als gastspreker, in de jaren zeventig leider van de racistische Ku Klux Klan (volgens Frank Vanhecke een jeugdzonde).
David Duke is nog steeds actief op stormfront.org (klik hier)

Euro-Rus is sinds 2003 op het internet actief als een onderdeel van de Vlaamse Altermedia, dat net als het neonazistische internetforum 'Stormfront' werd opgericht door David Duke.
De manifestatie in Elsene was een spin-off van de op dezelfde dag in Rusland gehouden “Russische Mars”. Tussen de 'Heil Hitler's' en gestrekte rechterarmen door riepen circa 5000 Russische nationalisten op om Rusland Russisch te houden (foto).


Manifestatie in Elsene
Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's'
Video: Blood & Honour in Nederland & België

- KVHV en Vlaams Belang Jongeren organiseren “dag van rechts-Europese jeugd”

- De donkere kant van KVHV (indymedia-Ovl)
- Norman Finkelstein bij KVHV-Gent, Blood and Honour Vlaanderen enthousiast
- KVHV-gent : radicaal fascisme
- Wij reizen om te leren. Chris Roman (Euo-Rus) test enkele wapens uit.
- Neonazi-bijeenkomst in VB-secretariaat
- Euro-Rus haalt opnieuw Ku Klux Klan-leider naar Vlaanderen
- Russische 'Nationaal Socialisten White Power' zet moorden op internet (video)
.