Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 20 november 2007

Opnieuw Vlaams Belangers naar Lijst Dedecker

Dorine Demeulemeester (foto), gemeenteraadslid en oprichtster van de Vlaams Belang afdeling in Ichtegem, stapt over naar Lijst Dedecker. In totaal maken een tiental Vlaams Belangers uit Ichtegem de overstap naar Lijst Dedecker. Demeulemeester kon zich niet meer vinden in de standpunten van de partij.


'Sinds de gemeenteraadsverkiezingen hebben we vastgesteld dat het VB terug de extreme weg opgaat. Het is jammer voor zo'n Vlaamse partij dat ze zich toespitsen op één programmapunt en de andere punten hierdoor in de onderste lade verdwenen zijn. Daarnaast uit de partij zich als partij die respect heeft voor de vrije meningsuiting, maar als je als bestuurslid uitkomt voor je eigen mening word je al snel op de vingers getikt', zegt Demeulemeester .

Het Vlaams Belang reageert verwonderd over het ontslag van de bestuursleden en weerlegt de kritiek. 'Noch in het regiobestuur, noch in het afdelingsbestuur is er met Dorine Demeulemeester inhoudelijk debat gevoerd over partijstandpunten. Wij hebben de indruk dat zij een gekende retoriek hanteert om haar eigen politieke carrière veilig te stellen', klinkt het.
-De website van de Ichtegemse VB-afdeling werd van de server gehaald.

(Nieuwsblad, Barth)