Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 21 november 2007

Racisme in opmars

Uit het 'Shadow Report on racism in Europe' voor 2006 van het 'European Network Against Racism' (ENAR), blijkt dat Racisme aan een opmars bezig is in de landen van de Europese Unie, en meer bepaald het aantal gevallen van racistisch geweld en misdaad. Zo zit de islamofobie duidelijk in de lift. Een kwalijk gevolg van de strijd tegen het internationale terrorisme is dat de politie gebruik maakt van 'raciale profilering', waarbij controles gebeuren op basis van ras, kleur, religie en etnische afkomst.

Volgens het rapport zijn er ook meer extremistische organisaties en politieke partijen met een racistisch discours, waaronder sommige zelfs in de regering zitten. ENAR -voorzitter Bashy Quraishy wees er op dat Denemarken op die manier van een voorbeeld op het vlak van mensenrechten veranderde tot het meest islamofobe land van de Europese Unie. België kreeg een pluim voor het feit dat niet-Europeanen voor het eerst konden stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook de stappen die zijn gezet op het vlak van antidiscriminatiewetgeving vond het rapport een gunstige evolutie. Anderzijds staat in het rapport ook de golf van racistisch geweld tijdens de eerste helft van 2006 vermeld, met als dieptepunt de racistische moorden in Antwerpen.

Het ENAR-rapport is gebaseerd op een vergelijking van de nationale rapporten van 26 EU-lidstaten die worden geschreven door de burgermaatschappij uit die landen. Zij verzamelen gegevens over racisme. ENAR wijst de overheden met de vinger omdat zij ook over gegevens beschikken, maar beweren die niet te hebben.

-Racism in Europe - ENAR Shadow Report 2006 (Klik Hier)
-Rapport over België (Klik Hier)

(Dm, Barth)