Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 7 november 2007

Racisten slaan broodjeszaak letterlijk tot spaanders.

In de Antwerpse Lamorinièrestraat sloegen inbrekers zondagnacht broodjeszaak Delicious van Abdelmonaim El Mouhmouh (foto) kort en klein. Niets bleef heel, niet de eieren in de keuken, geen enkele stoel of tafel, noch de lampen tegen het plafond. De vandalen lieten niets ongemoeid, zelfs een wit babystoeltje werd zwart gespoten.


Het motief van hun ongewenst nachtelijk bezoek was op de muren te lezen in de vorm van racistische vuilspuiterij, ‘Aap’ komt enkele keren voor, maar ook ‘Makak’ en ‘Weg’. Op de grootste muur kliederden ze ‘Fock Islam’. Uitbater Abdelmonaim begrijpt niet wat de mensen tegen hun geloof hebben. De politie voert een onderzoek naar de daders van de inbraak, de vernielingen en het racisme. Het labo van de federale recherche verrichtte sporenonderzoek en de afdeling Diversiteit van de lokale politie volgt de zaak op de voet.

(gva)